Google Docs öğrencinin can simidi

Google Docs öğrencinin can simidi


Eğitim bölümünde formasyon aldığımız yıllarda günümüzün çoğunu projemizi tamamlamak, ders sunumunu hazırlamakla geçirdiğimiz için bill amcanın ofis uygulamalarına çok işimiz düşüyordu. 17-mayis-k1haritaen-google-docs_1197001279546.pngTamamlayamadığımız sunumumuza okulda devam etmek istediğimizde ise fellik fellik ofis olan bir bilgisayar arıyorduk. Ama bulamıyorduk çünkü Marmara Üniversitesi'nde okuyorduk. Üniversitemiz her işimize kolaylık getirmediği gibi bu işimize de kolaylık getirmesini doğal olarak beklemiyorduk. Şu an 2. bil.lab açılmış onda da her hangi bir ofis uygulaması bulamadım. Kütüphane bilgisayarlarında ki OpenOffice'de kaldırılmış derken tam o sırada Google imdada yetişiyordu.

Google'ın Docs sitesinden bahsetmek istiyorum. Yeni bir sunum, excel veya word dosyası oluşturmak veya var olan bir dosyayı düzenlemek, yeniden tasarlamak istiyorsanız ve kullandığınız bilgisayarda herhangi bir ofis uygulamasının tozu bile yoksa Google Docs sizin için tam biçilmiş kaftan.

Hali hazırda bir Google kullanıcısı iseniz veya değilseniz üye olarak http://docs.google.com/ adresine giderek giriş yapabilirsiniz. Artık Google Docs sizin içinde hizmet vermeye başlamış demekti. Sonraki ulaşımlar için Google>Hesabım linki altında bulabilirsiniz.

Nasıl kullanıcaz peki?

Yeni bir döküman oluşturmak için New sekmesine tıklayın seçenekler açlacaktır.

  • Word dosyası oluşturmak için Document

  • Excel dosyası oluşturmak için SpreedShit

  • Powerpoint dosyası oluşturmak için Presentation


araçları işinizi görecektir.

Var olan bir dosyayı düzenlemek içinse dosyanızı siteye çekmeniz gerekiyor.

  • Upload sekmesine tıklayarak açılan sayfada browse butonu ile üzerinde işlem yapmak istediğiniz dosyayı bilgisayarınızdan bulun ve aç butonuna tıklayın.

  • Sonra site içerisindeki upload file butonuna tıklayın.

  • Yükleme tamamlanınca bir önceki sayfaya dosyanız yüklenmiş bir şekilde geri gönderileceksiniz.


İşleminiz bittiğinde uygulamayı kaydetmek için

  • File sekmesine tıklayın

  • Kayıt seçenekleri gözükecektir. Save linki ile dosyanızı aynı formatta kaydedebilirsiniz.

  • Veya diğer formatlara dönüştürerek kaydedebilirsiz.


İşin şu kısmından bahsetmesek olmaz. Çevrim içi bir uygulama olduğu için Office te yaptığınız herşeyi yapamaya bilirsiniz. Örnek: Sunumlarınıza geçiş efekleri eklemek veya süre belirlemek gibi vs... Yinede Google'ın bize sunduğu en yararlı araçlardan biri. Tepe tepe kullanın.

1 yorum :

Yorumunuz en kısa sürede gözden geçirilip uygun bulunması durumunda sitede yayınlanmasına izin verilecektir