ÖSS’de Gerçek Şampiyon Ali!

ÖSS’de Gerçek Şampiyon Ali!


24 yaşında 8 nüfus geçindiren Ali Taşar, ÖSS'de Mersin 21'cisi ünvanıyla Türkiye'nin en başarılı 866 öğrencisinden birisi oldu.


Konforlu evlerde yaşayan, her yıl dershaneye giden, en iyi okullarda eğitim-öğretim gören, geçim derdi olmayan, buna rağmen ÖSS'de ailelerinin yüzünü güldüremeyen öğrencilere, Mersin'deki yoksul bir aile çocuğundan ''hayat dersi'' gibi başarı öyküsü çıktı.


Mersin'in Kumkuyu beldesinde iki odalı kiralık bir evde yaşayan 8 nüfuslu ailenin en büyük oğlu Ali Taşar, beldedeki Kazım Tarhan İlköğretim Okulu'nun 7'nci sınıfında okurken, babası Ahmet Taşar bağırsak ülserine yakalandı.


Hasta baba, en büyük oğlu Ali ile birlikte okula giden diğer 3 çocuğunu da okuldan almak zorunda kaldı. Eskisi gibi çalışamayan, birkaç gün çalışıp aylarca yatmak zorunda kalan babanın bu durumuna karşı ailenin geçimini Ali Taşar üstlendi.


Omuzlarındaki ağır yüke rağmen babasının okuldan aldığı diğer 3 kardeşinin de yeniden okullu olmasını sağlayan Ali, aradan 4 yıl geçtikten sonra ''açık öğretim okulu'' aracılığıyla hem ilköğretim hem de liseyi dışarıdan bitirdi.




Ali Taşar, bu yıl, 24 yaşında ilk kez girdiği ÖSS'de, Eşit Ağırlık-2 puan türünden 343.812 puan alarak, Mersin il 21'ncisi olurken, Türkiye genelinde de 866'ıncı sıraya yerleşmeyi başardı.


-O HAYAL-


Ali Taşar, AA muhabirlerine yaptığı açıklamada, okuldan eğitim-öğretimden uzak kaldığı 4 yıllık süre içinde, okula gidip gelen yaşıtlarını gördükçe gizli gizli ağladığını, üzülmemeleri için anne ve babasına bunu belli bile etmediğini söyledi.


Bir arkadaşından, okula gitmeden de açık öğretim okulu aracılığıyla okuyabileceğini tesadüfen öğrendiğini anlatan Ali Taşar, şöyle devam etti:


''Açık öğretiminin ilköğretim 7'inci sınıfına kaydımı yaptırdıktan sonra gündüz bağ işlerinde ve arıcılıkta, gece de ders çalışıyordum. Hiç sene kaybım olmadan ilköğretimi, ardından da liseyi bitirdim. Hiç dershaneye de gitmedim. Ancak, bu yıl ÖSS'ye hazırlanırken öğretmen bir yakınımız beni Adana'daki bir dersaneye tavsiye etti. Adana'daki bu dershane bana ücretsiz eğitim imkanı sağladı.''


-ÜNİVERSİTE SEÇİMİNE KARDEŞİ YÖN VERECEK-


Kendisiyle birlikte hem geçimlerini sağladığı hem de okula kazandırdığı kardeşlerinin de aynı azimle çalıştıklarını anlatan Ali Taşar, kardeşi Toprak'ın geçen yıl Isparta Anadolu Lisesi'ni kazandığını, 22 yaşındaki kardeşi Dilek'in açık öğretimle ilköğretim okulunu bitirdiğini, diğer kardeşi Aysun'un da kendisiyle bu yıl ÖSS'ye girdiğini söyledi.


Kardeşlerine kol kanat germekte kararlı olduğunu gösteren Taşar, şöyle konuştu:


''Her zaman Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okumayı isterdim. Ama şimdi beraber ÖSS'ye girdiğimiz kardeşimin tercihleri üniversite seçimime yön verecek. Şu an Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük illerde bulunan köklü üniversitelerin bir çoğunda okuyabilecek puanım var. Ama kardeşimi yalnız bırakmamak adına onun tercihlerinde çok kötü bir üniversite olmaması halinde aynı üniversiteyi tercih edeceğim.''

0 comments :

Yorum Gönder

Yorumunuz en kısa sürede gözden geçirilip uygun bulunması durumunda sitede yayınlanmasına izin verilecektir