Akbank‘ta hesabım olmamasına raÄŸmen “Hesap kartınızı doÄŸrulayınız” baÅŸlıklı bir eposta alıyorum. Muhtemelen kısa süre içerisinde sizlerinde eposta hesaplarınızda yerini alacaktır. Bunun yeni bir kredi kartı dolandırıcılığı olduÄŸunu düşünüyorum.
Epostayı açtığımda karşılaştığım içerik aşağıdadır.

Nasıl bir durumla karşılaşacağınızı merak ediyorsanız epostada bulunan bağlantıya tıklaya bilirsiniz.
Karşınıza gelen sayfa aşağıdaki resimde göründüğü gibi olacaktır.

Bir banka neden başka bir web adresi altında bu doğrulamayı gerçekleştirsin. Aynı doğrulama penceresine tarayıcınızın adres satırına akbank.com yazdığınızda ulaşamıyorsunuz.
Basit ve amatör bir ÅŸekilde hazırlanmış bu dolandırıcılık yöntemi bana e posta ÅŸifresi çalmak için hazırlanmış sahte hotmail mesajlarını hatırlattı. Pek çok arkadaÅŸ bu mesaja kanmayacaktır. ( Ki zaten bankalar ” Size internetten hiç bir ÅŸekilde doÄŸrulama, ÅŸifre yenileme vs.. gibi mesajlar göndermeyeceÄŸiz uyarılarını yapmaktadır ).
Bu mesajı dikkate almayınız!!!
Bu konu ile ilgili Akbank’a bilgilendirme mesajı gönderdim. Umarım dikkate alıp müşterileirini bu konu ile ilgili bilgilenidirmiÅŸlerdir.
İlk mesajda doğrulama işlemi için http://www.yme-its.co.cc/ ( Sahte doğrulama işlemi artık bu adreste çalışmıyor ) adresine yönlendiriliyordu.
Yeni eposta mesajında ise http://www.kariabuilders.com/ sitesine yönlendiriliyorsunuz.
Size gönderilecek olan “Hesap kartınızı doÄŸrulayınız” baÅŸlıklı eposta mesajını dikkate almayınız!!!
Yorum yazabilmek için giriş yapmalısınız.