Süper hocalar

Süper hocalar


Tempo olarak efsaneleşmiş hocaların hikâyesinin peşine düştüğümüzde ilginç bir durumla karşılaştık. Çocuğu sınava hazırlanan ya da geçmiş yıllarda iyi bir bölüm kazanmış ailelerden isimlerini aldığımız efsane hocaların bir bölümü, nedense bu haberin içinde yer almak istemedi.


Türk eğitim sistemi sınava dayalı olduğu için eleştiriliyor


Öğrenciler, aileler sınavları hayati bir mesele olarak görüyor


Bu nedenle özel hocalardan ders alanların sayısı oldukça fazla


Özel dersi efsane hocalardan almak başarı şansını arttırıyor


Özel derslerde efsaneleşmiş olan hocaların yöntemleri de farklı


Kimi sınavı kendi yapıyor, kimi yoğunluktan asistanlı çalışıyor


Efsane olmak, hele sınav korkusu yaşayan, buluğ çağı sorunlarıyla boğuşan öğrencilerin gözünde efsaneleşmek kolay değildir. Onları farklı yapan anahtar sözcük bu nedenle 'başarıdır'. Ancak başarının da onlar için dereceleri vardır. Hedefe kilitlenmiş bir öğrenciyi, hedefe ışınlamak gibi bir durumdur söz konusu olan. Öğrenci gireceği sınavda başarı ister, parayı ödeyen aile maddi harcamalarının karşılığını bekler. Özel ders veren hocadan istenen tek şey 'garanti sınav sonucudur'. Zaten, isimleri, öğrenciler, aileler arasında efsane olarak dolaşan özel hocaları farklı kılan da budur. Slogan tek ve basittir: "Garantili sınav sonucu alınır".


Tempo olarak efsaneleşmiş hocaların hikâyesinin peşine düştüğümüzde ilginç bir durumla karşılaştık. Çocuğu sınava hazırlanan ya da geçmiş yıllarda iyi bir bölüm kazanmış ailelerden isimlerini aldığımız efsane hocaların bir bölümü, nedense bu haberin içinde yer almak istemedi. Her biri birkaç gerekçe birden öne sürdü. Görüşemediklerimizin sayısı elbette görüş aldıklarımızdan çok daha fazla. Bu haberde yer alması gereken çok sayıda efsaneleşmiş özel ders hocaları bulunuyor. Ancak şunu da gördük ki, birbirlerini tanısalar bile isimlerini söylemekten itinayla kaçınıyorlar. Ya da aynı piyasada iş yapmalarına rağmen birbirlerini tanımıyorlar! Aralarında kıskançlık olduğunu söylesek, yanlış yapmış olmayız. Belki de bir derginin sayfalarında 'efsane hoca' olarak yer almak zaten sınav stresiyle, öğrencilerle baş etmeye çalışan hocalarımızı farklı kurumlarla karşı karşıya getirmiş olacak.


Ancak şu gerçek var ki, adı kulaktan kulağa dolaşan, fısıltı gazetesiyle ailelerin kapısında kuyruk olduğu efsane hocalar, başarılı sınav sonuçlarıyla isimlerini her sınav sonrasında biraz daha pekiştiriyorlar, efsane olma adına bir çentik daha atıyorlar.



Efsane hocalar
Ahmet Aksan (Matematikçi-Garanti Ahmet)
Hüseyin Darmar (Matematik-Kesin Hüseyin)
Erkan Ulu (Matematikçi)
Ali Öymen (Matematikçi)
Cihat Şener (Matematikçi)
Cem Gül (Kimyacı)
Ruhi Özdemir (Matematikçi)
Olcayto Önder (Matematikçi)
Yavuz Hoca (Fizikçi)
Tuna Hoca (Matematikçi)
Ufuk Hoca (Matematikçi)
Ayfer Bayhan (Türkçe)
Ferhan Öz (Biyoloji)
İsmail Arslan (Matematikçi)

Kaynak: Tempo



1 yorum :

  1. Zeynep K.Altuntaş19/1/09

    Açıkcası böyle bir listede yer almayı çok isterdim. Başarıyla anılıyor olmak ne güzel birşey...

    YanıtlaSil

Yorumunuz en kısa sürede gözden geçirilip uygun bulunması durumunda sitede yayınlanmasına izin verilecektir