Askerlik anıları

Askerlik anıları


Askere alınacağım günü iple çekiyorum. Aralıkta askere alınacağımı ümit ettiğim için bu aralar fazlası ile askerlik anıları okuyorum. Okuırken keyifli geliyor insanı güldürüyor ama gidince görücez :) En çok güldüğüm askerlik anılarından bir kaç tanesi. Gelince bende yazıcam sizde bana gülersinz :)

Başlık : Esas Duruş.. - Tarih : 28/08/2007 - Yorum Sayısı : 1
1987/1 olarak suanda halan askerım ve izindeyım .. Acemi birlğim izmirdeydi eğitim alanında yanaşık düzeni eğitimi alıyoruz başımzıda inanılmaz bir uzman çvuş vardı bırakın böluqu alay tırsıyordu :)ve bu uzman çvş bızım manga komutanıydı adam tam bir esas duruş manyaqıydı .. birgün yine eğitim alanında eğitim veriyor bize sözlü olarak hepimiz çok ciddi bir şekilde duruyoz bende en öndeyim kulağıma ufak sinek kaçtı bende huylandım ve esas duruşumu bozdum sonra çok sinirlenıp bana çok pis fırça attı :) ve bölüüğün önüne qöndererek bir ağaca tekmil vermemi istedi ve yarım saat boyunca sesim kısılana kadar tekmil verdım ağaca.tekmil buydu "esas duruştayken kulağımı karıştırmayacaqım " :) tüm bölük akşama kadar bana gülmüştü...

Buna benzer olayı babam anlatmıştı...Bu arada babam pek takmazmış üslerini öyle anlatıyo bana bilememe artık ;) sallıyomu doğrumu...severlerdi beni diyo :)) Nası sevdikerini anlatmadı hiç :)))

Başlık : DERS - Tarih : 14/10/2007 - Yorum Sayısı : 0
Askerliğimi 283.dönem Atğm olarak Şemdinli/Hakkaride yaptım Hava okadar soğuktu ki askerler boş kalmasın diye gece dersi anlatıyordum Kurtuluş savaşını anlatcam ama öncesinde Osmanlı imparatorluğundan kısa bilgi vermem lazımdı dedim arkadaşlar Osmanlı imparatorluğunu Osman bey kurduğu için Osmanlı imparatorluğu denir neyse bölük komutanı geldi, bölüğün en süzme salak askerini kaldırdı ve sordu "oğlum Osmanlı imparatorluğunu kim kurmuştur" Cevap; "Mehmet asteğmen"

Başlık : insan evladı - Tarih : 25/06/2007 - Yorum Sayısı : 0
Yedek subay olarak yaptığım askerliğimin ilk gününde Tuzla Piyade Okulu`na katılmaya babam ve kardeşlerimle gitmiştim. Ben X-Ray´den geçerken kapıda bizi karşılayan ve şeker tutan kamuflaj elbiseli şahsa ´hayırlı teskereler´ dileyen, babamın uyarısıyla toparlamaya çalışan ablacığım; sadece omzunundaki çelenk ve çift yıldızı göstermekle yetinen tabur komutanı Yarbay insan evladı çıkmasaydı ben o üç ayın olası eziyetinin acısını kimden çıkarırdım acaba...

Başlık : açık arazide ilerleme - Tarih : 24/06/2007 - Yorum Sayısı : 0
konyada acemi birliğinde komutan bizi araziye çıkardı ilerleme usüllerini öğretmek için tam hava taarruzunu anlatırken bitane uçak geçti birden arkadaşın biri tüfeğiyle kalkıp bağırarak "indiriimmi komutanım diye" bağırınca komutan ona bir güzel girdi, tabi bizde iyi güldük :)

Ama bu biraz sallaa geliyo bana siz nedersiniz? :)

Başlık : utandım - Tarih : 22/04/2007 - Yorum Sayısı : 0
Askerlik muayenesinde herkesi çırılçıplak soydular, ben hariç. Tam dokuz saat iç çamaşırımla bekledim. Pes etmeyeceğimi anlayan tabip yüzbaşı pes etti ve, "Ne kıymetli malın varmış, defol git" dedi de askerliğe başladım :)

Muayenede soyunmadın ama birlikte soymicaklarmı :)

Bu anılar şuradan alıntıdır.

2 yorum :

  1. Çalıntı yazılarla sitelerini dolduranlar çok kafasız insanlar. Yazılarının çalındığını fark edenler onları google spam'a bildiriyorlar. Sonunda bu hırsızların reklam hesapları iptal ediliyor.
    Başka bir sebep de şu: Çalıntı yazıları olmasa bile eşlerine dostlarına tembih ediyorlar benim sitemdeki reklamları tıklayın diye. Bu da google tarafından hiç affedilmiyor ve o reklam hesabı kapatılıp biriken paralar verilmiyor, yok sayılıyor.
    Reklamdan kayda değer bir şeyler kazanmak için günde en az bin tekil ziyaretçiye ihtiyaç var. Bir de tabi dürüstlük temizlik önemli.

    YanıtlaSil
  2. Bide bunu anlamayan arkadaşlar bi anlasar. Blog yapmak amatör site ile uğraşmak bir boş zaman uğraşısıdır. Bi da para kazana bilirmiyim diye uğraşmasalar. heee olurmu acaba diye denersin. Ama olmayınca ki olmayacağı belli bişey nediye yaygarayı baslar hiç anlamam :)
    Saygılar
    Yorum için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorumunuz en kısa sürede gözden geçirilip uygun bulunması durumunda sitede yayınlanmasına izin verilecektir