Küre ısınıyor! Alican soruyor...

Küre ısınıyor! Alican soruyor...


[caption id="attachment_163" align="aligncenter" width="425" caption="Erdil Yaşaroğlu, Komikaze.net"]Erdil Yaşaroğlu, Komikaze.net[/caption]

Hemen hemen hergün haberlerde ve gazetelerde  küresel ısınma, küresel iklim değişikliği gibi haberleri okuyoruz. Küresel ısınma arttıkça kutuplarda denizlerde bulunan buzulların eriyeceğini ve deniz seviyesinin yükseleceği taşacağı söyleniyor. Sonuç olarak dünyamız sular  altında kalcak deniyor. Küre ısınıyor, denizler yükseliyor, Bilimadamlardan 'buzullar eriyor' uyarısı ve Dünyada Deniz Seviyesi Yükseliyor haberlerini yazımızı destekler nitelikte verelim..

Sıvı kaldırma kuvveti anlatırken öğrencilere öğrettiğimiz bir bilgiyle çelişiyor gibi.. Bir kaptaki su içeirisinde bulunan buz eridiğinde kaptaki su seviyesinin değişmediğini söylüyoruz. Her sınıfta bulunan aşırı ilgili ve zeki öğrenciler hemen sorar.

- Hocam bi sorum var.


- Sor alican.


- Hocam siz buz eridiğinde su seviyesi değişmez diyosunuz ama haberlerde küresel ısınma artınca deniz seviyesinin artacağı ve dünyamızı su basacağı söyleniyor. Bu nasıl oluyor? Hangisine inancaz..


- Otur alican. Bu senin ödevin olsun. araştır bakalım nedenmiş? :)



Şimdi Alicana nasıl bi cevap vermek gerekir. Şüphesiz ki Alican bu soruyu sormakta haklı.

0 comments :

Yorum Gönder

Yorumunuz en kısa sürede gözden geçirilip uygun bulunması durumunda sitede yayınlanmasına izin verilecektir